VATANDAŞLARIMIZIN RAHAT BİR YAZ GEÇİRMELERİNİ HEDEFLİYORUZ VATANDAŞLARIMIZIN RAHAT BİR YAZ GEÇİRMELERİNİ HEDEFLİYORUZ
Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri vatandaşlarımızın yaz mevsimini rahat geçirmesi amacıyla larva ile mücadele kapsamında tüm cadde ve mahallelerde haşerelerin üreme kaynaklarına yönelik larva tarama ve ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Vatandaşların rahat bir yaz geçirmelerini hedefliyoruz.

Teknik donanımlı araçlar ile yürütülen çalışmalar, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde sivrisinek, karasinek, larva mücadelesi çalışması yapan ekipler; Havaların elverişli olduğu zamanlarda kanalizasyon, atık su giderleri, lağım gibi kapalı ve açık kanalları yoğun olarak dumanlama ve püskürtme yöntemiyle ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Akyazı Belediye Başkanımız Bilal Soykan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sağlık işleri ekiplerimiz program dahilinde bütün mahallelerde ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarını yıl boyunca belirli periyotlarla sürdürmek larva ile mücadelede çok önemli. İlaçlamalarımız üç hafta aralıklarla devam edecektir. Yapılan çalışmalarla vatandaşların rahat bir yaz geçirmelerini hedefliyoruz.” diye konuştu.