ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜLLÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜLLÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI
Belediyemiz ve Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü münasebetiyle İlkokullar arası ödüllü Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenleniyor

Belediyemiz ve Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü münasebetiyle çocuklarımıza küçük yaştan hayvan sevgisini aşılamak amacıyla Akyazı dâhilindeki tüm ilk ve ortaokullarda öğrenim gören 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. İlkokullar arası ödüllü Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenleniyor. Her katılan öğrencinin mutlaka bir ödül aldığı yarışmada her kategoride 1.olan 3 kişiye bisiklet, 2. Olan 3 kişiye Mini Tablet ve 3.Olan 3 kişiye ise Akıllı saat hediye edilecektir. Ayrıca her katılımcıya Kırtasiye Çantası, Katılım Belgesi ve Sinema Bileti verilecektir.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü Ödüllü Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasına katılmak isteyen tüm öğrenciler aşağıda sunulan yarışma şartnamesindeki katılım şartlarını yerine getirerek kendi okuluna başvuru yapabilecek daha detaylı bilgileri okul müdürlüklerinden alabileceklerdir.

Yarışmada eserlerin son Teslim Tarihi: 13 – 24 Eylül 2021

Değerlendirme Süreci: 27 – 30 Eylül 2021

Ödüllerin verilmesi: 4 Ekim 2021

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKYAZI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE AKYAZI BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE HAYVAN SEVGİSİ KONULU

RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KOMPOZİSYON ŞİİR VE RESİM YARIŞMASI

Hayvan Sevgisi

HEDEF KİTLE

1. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerindeki tüm öğrenciler

YARIŞMANIN AMACI

Çocuklarımıza küçük yaştan hayvan sevgisi aşılamak

KATILIM KOŞULLARI

Akyazı dahilindeki tüm ilk ve orta okullarda öğrenim gören 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencisi olmak

YARIŞMA KOŞULLARI

Resim, kompozisyon ve şiir alıntı olmayıp, tamamen özgün olacaktır. Başka bir yerde yayımlanmamış olacaktır.

Kompozisyon ve şiir iki sayfayı (A4) geçmeyecektir. Türkçe dilbilgisi ve yazım kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır. Times New Roman fontunda 12 punto olacaktır.

Resim 35×50 ebadında olacaktır. Yağlı boya hariç her türlü resim malzemesi ve tekniğini kullanmak serbesttir.

Eserler, paspartu yapılmış, sergilenmeye hazır bir şekilde teslim edilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ

13-24 Eylül 2021: Eserlerin teslim tarihi

27-30 Eylül 2021: Değerlendirme Süreci

4 Ekim 2021: Ödüllerin Verilmesi

NOT: Ödül töreninin yeri ve saati daha sonra bildirilecektir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Yarışmaya katılacak eserlerin ön yüzünde herhangi bir isim vs. bulunmayacaktır. Eserin arka yüzüne; öğrencinin adı soyadı, ilçe adı, okul adı, sınıfı, okul telefonu ve öğrenci velisinin telefonu yazılacaktır.

JÜRİ

Okullarda okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürlüklerinde şube müdürü, il milli eğitim müdürlüğünde müdür yardımcısı başkanlığında;

kompozisyon için, ortaöğretim okullarında görev yapan Türk Dili ve

Edebiyatı öğretmenlerinden veya bu alanda deneyimli öğretmenlerden en az üç, en çok beş kişilik seçici kurul oluşturulacaktır. Slogan _Afiş yarışması için, resim öğretmenlerinden veya bu alanda deneyimli

öğretmenlerden en az üç, en çok beş kişilik seçici kurul oluşturulacaktır.

ÖDÜLLER

1. olan öğrencilerimize:Bisiklet

2. olan öğrencilerimize:Mini Tablet

3. olan öğrencileimize:Akıllı Saat

Yarışmanın her katılımcısına:Kırtasiye Çantası( içinde malzemeleri ile birlikte ) ve “Akif” filmine sinema bileti

Açıklama: 5846 Sayılı Yasa gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları -bedelsiz olarak- yarışmayı düzenleyen Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve velisi bu şartları kabul etmiş sayılır.