EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Akyazı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı Pandemi kurallarına dikkat edilerek Belediye Meclis Salonumuzda Belediye Başkanımız Bilal Soykan başkanlığında gerçekleştirildi.

Akyazı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı Pandemi kurallarına dikkat edilerek Akyazı Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanımız Bilal Soykan başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanımız Bilal Soykan 1 Aylık meclis tatili arasından sonra gerçekleştirilen Eylül ayı meclis toplantısında konuşma yaparak ilk olarak meclis üyelerimizi ve meclis toplantısına katılanları selamladı. Okulların açılması ile 2021/2022 eğitim-öğretim yılının; milletimiz ve devletimiz için hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü saygıyla kutlandığını ifade ederek 15 Temmuz şehitlerimize Allahtan rahmet; gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler dileklerinde bulundu.

İlçemizin ve İlimizin de merkezinde olduğu Marmara Bölgesinden Ankara'ya ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedilen ve büyük yıkıma neden olan 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünün meclis tatiline denk gelmesi hasebiyle 17 Ağustos Depreminde vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diledi.

Yine geçtiğimiz Ağustos ayında ülkemizin ve milletimizin kaderinde büyük rol oynayan; tarih sahnemizde önemli bir mihenk taşı olup Anadolu’nun kapılarını bizlere açan 26 Ağustos 1071 deki Malazgirt Zaferinin 950. Yılını ve 30 Ağustos Zafer bayramını tebrik ederek Bu eşsiz zaferi bizlere hediye edip bu günü resmi bayramla taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını seve seve veren tüm şehitlerimize minnetle anarak ve gazilerimize şifa dileklerinde bulundu.

Ülkemizde Rize, Artvin, Bartın, Kastamonu, ve Sinop illerinde yaşanan sel felaketlerinde ve 28 Temmuz 2021'de Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye'nin birçok şehrine yayılan; 12 Ağustos 2021 tarihi itibariyle de çoğunluğu Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 49 ilde çıkan 299 orman yangınında zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bu sel ve yangın felaketlerinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diledi. Ülkemizde yaşanan sel ve yangın felaketlerinde gecesini gündüzüne katarak kahramanca görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına şükranlarını sunduğunu ifade etti.  Akyazı Belediye Başkanımız Bilal Soykan Meclis toplantısı öncesinde yaptığı konuşmasında son olarak 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı vesilesi ile tüm basın mensuplarının Basın bayramını tebrik etti. Eylül ayı meclis toplantısında alınacak kararların ilçemiz adına hayırlı olmasını temennilerinde bulundu.

Eylül Ayı Olan Meclis toplantısında 4 gündem maddesi ve ilave 2 ek gündem maddesi görüşüldü.

Meclis Gündeminin 1.Maddesinde Bilecik Yenipazar Belediyesi tarafından yapılması planlanan projelerde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 10 ton inşaat demiri talebinde bulunduğundan, belediyemizce 5,393 Sayılı belediye Kanununun 75.maddesi doğrultusunda Bilecik Yenipazar Belediyesine ayni yardım yapılması hususu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Gündeminin 2.Maddesinde Mülkiyeti belediyemize ait İlçemiz Merkez Yeniköy Mahallesi,Top Sahası Mevkii 117 ada, 23 nolu 5.800,00 m2 yüzölçümlü “arsa” vasıflı taşınmazın 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/s ve 2 nolu ek maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi hükümleri gereği Sakarya Büyükşehir Belediyesine mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere bedelsiz devrinin değerlendirilmesi ile devrin uygun görülmesi halinde Encümen ve Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Gündeminin 3.Maddesinde Mülkiyeti belediyemize ait İlçemiz Yörükyeri Mahallesi ,Merkez Mahalle Mevkii 102 ada, 31 nolu 1.989,56 m2 yüzölçümlü “tarla” vasıflı parselin 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/s ve 2 nolu ek maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi hükümleri gereği Sakarya Büyükşehir Belediyesine mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere bedelsiz devrinin değerlendirilmesi ile devrin uygun görülmesi halinde Encümen ve Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Gündeminin 4.Maddesinde 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmesine karar verilen TR42/21/SOGEP/S-AK referans numaralı ve ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına DUR Diyor’ isimli projesi kapsamında talebe ilişkin belgeleri imzalamaya Belediye Başkanı Bilal Soykan adına Başkan Yardımcısı Ünal Gündüz’e  ve İmar ve Şehircilik Personeli Erol Toy’a  yetki verilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Gündeminin İlave Ek gündemi 5.Maddesinde Mülkiyeti Belediyemize ait Sakarya İli Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesi 390 ada 2 parsel (2418) no’lu 64.904,36 m² yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın “Belediye Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere” Sakarya Büyükşehir Belediyesine tahsisi veya devir talebini oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis Gündeminin İlave Ek gündemi 6 .Maddesinde Kırşehir Akçakent Belediyesi  tarafından  yapılması planlanan projelerde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 6 ton inşaat demiri  talebinde bulunulduğundan  , Belediyemizce 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75.maddesi doğrultusunda Akçakent Belediyesine ayni yardım yapılması hususu oy birliği ile kabul edildi.

Maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısı sona erdirildi. Bir sonraki Meclis Toplantısı 5 Ekim 2021 saat 14.00’te Akyazı Belediyesi Meclis salonunda görüşülecek.