AKYAZI'DA CUMA NAMAZI KILINACAK YERLERİN LİSTESİ BELİRLENDİ AKYAZI'DA CUMA NAMAZI KILINACAK YERLERİN LİSTESİ BELİRLENDİ
29 Mayısta ilçemizde Cuma namazı kılınacak yerlerin listesi ve uyulması gereken kurallar

▶️▶️CAMİLERİMİZ 29 MAYISTA CUMA NAMAZI İLE AÇILIYOR...
İŞTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR VE CAMİLERİN LİSTESİ
- 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak.
- *Cuma namazları cami içerisinde kılınamayacak.
- Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak.
- Cami ve mescitlerde salgını artırabileceği değerlendirilen tesbih rahle ayakkabı çekeceği gibi malzemelerin bulundurulmasına müsaade edilmeyecek.
- Cuma namazı, valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek il/ilçe müftülüklerinin tespitleri kapsamında yeterli bahçesi, avlusu, açık alanı bulunan camilerde kılınabilecek.
- Cuma namazlarında vaaz yapılmayacak, Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilecek hutbeler hiçbir ilave ve çıkartma yapılmadan okunacak, namazların mümkün olduğunca kısa sürede kılınmasına çalışılacak.
- Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak, abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinmesi konusunda cemaate gerekli bilgilendirmeler/uyarılar yapılacaktır.
- Namaz kılınacak tüm alanlarda hastalığın bulaşması açısından risk teşkil eden ve dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılmayacaktır.
-Herkes yanında getirdiği seccade de namazını kılacak.
- Cami ve mescitlerde sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde cemaatle namaz kılınabilmesi. (Seccadenin her köşesinden 1’er metre mesafe bırakılması.)
- Cuma namazlarında ilk saftan başlamak üzere oturmaya başlanacak ve son saf dolana kadar bu sıra takip edilecektir. Namaz bitiminde ise en son saftan başlamak üzere sırasıyla cemaatin namaz kılınan alandan ayrılması için gerekli tedbirler alınacaktır.

Bilal Soykan
#Cumanamazı